Muzika užičkog kraja se može pohvaliti svojim najvećim zvezdama, koje uspešno već dugo godina predstavljaju naš kraj. 

Dejan petrović

Dejan Petrović rođen je 1985. godine u Užicu, u selu Dubokom, kao sin naslednik najpoznatijeg srpskog trubača, Miće Petrovića.

U muzičkoj manufakturi ove porodice, Dejan i njegov brat Darko su četvrta generacija trubača. Trubu je prvi zasvirao Dejanov pradeda Tanasije, a od njega se ova veština prenosila sa kolena na koleno. Tanasija je nasledio Danilo, a Danila sin Mićo, koji je prvi svetom proneo slavu ovog instrumenta.

MILOŠ RADOVANOVIĆ

Miloš Radovanović rođen je 09.07.1983. godine u Užicu a javnosti je postao poznat kada je otpevao pesmu “Pukni zoro” za film “Montevideo”.

Takmičio se u Zvezdama Granda kao i u šou programu „Pinkove zvezde“ pa je otuda takođe poznat javnosti. U Užicu je završio osnovnu školu „Andrija Đurović“ nakon čega je znao da će se u budućnosti baviti muzikom, pa je u KUD „Sevojno“ počeo da svira harmoniku.

DARKO PRELIĆ

Darko Prelić, rođen 1993. godine u Užicu. Osnovnu školu i Gimnaziju završava u Novoj Varoši. Na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, završava osnovne i master akademske studije na smeru za obrazovanje učitelja.
Istaknuti srpski frulaš, aktivno prisutan na nacionalnim, evropskim i svetskim muzičkim scenama, svira frulu, okarinu, dvojnice, gajde, klarinet i saksofon.

Frula se izdvaja kao njegova prva ljubav, a nasledio je od svog oca od koga je naučio prve korake, a zatim krenuo na takmičenja.

 

Bojan jevtić

Bojan Jevtić, rođen 14.10.1973.

Talenat za muziku nasledio od oca Milana, bas gitariste, koji je nastupao sa mnogim velikanima estradne scene tadašnje Jugoslavije.


Pohađao osnovnu muzičku školu, odsek klavir, u Užicu. Svoj prvi javni nastup kao pevač imao je 2003. godine na Budvanskom festivalu.